Tarieven


Tarieven voor particulieren *

  • Intakegesprek (anderhalf uur) € 87,50
  • Sessie (één tot anderhalf uur) € 87,50
  • Partnergesprek (anderhalf tot twee uur) € 87,50 per persoon
  • Reiskosten bij huisbezoek, of bezoek op locatie € 0,25 per kilometer

* Bovenstaande tarieven gelden vanaf 01 januari 2018.

* Voor bedrijven en instellingen gelden bovenstaande tarieven exclusief 21% BTW.

* Ben je zelfstandig ondernemer of ZZP-er dan is de BTW op gestalttherapie als 'zakelijke' coaching uiteraard fiscaal aftrekbaar. Vaak kun je ook de totale coachingskosten fiscaal aftrekken. Ik bied je graag maatwerk in je coaching, maar ook in de declaraties.


Veel verzekeringsmaatschappijen vergoeden volledig of gedeeltelijk de kosten van gestalttherapie. Neem voor meer informatie contact op met je eigen verzekeringsmaatschappij. Ook zijn veel werkgevers bereid kosten voor gestalttherapie te vergoeden. Vraag eventueel naar de mogelijkheden bij je werkgever. Afhankelijk van je situatie kun je bij het UWV en bij de Gemeente een tegemoetkoming in de kosten aanvragen.


De Nederlandse Beroepsvereniging van Gestalttherapeuten (NBGT) maakte een overzicht van de vergoedingen in 2018 door zorgverzekeraars. **

Ga naar ... Overzicht Vergoedingen op NBGT-website

Ook op de website van Zorgwijzer.nl kun je een overzicht vinden van de vergoedingen voor Gestalttherapie in 2018 door zorgverzekeraars. **

Ga naar ... Overzicht Vergoedingen op Zorgwijzer.nl

** LET OP: Ik ben sinds 2017 geen lid meer van de RBCZ, waardoor sommige zorgverzekeraars mijn therapie niet meer vergoeden.


Voor je aan gestalttherapie begint en met sessies start, houden we een intakegesprek. In dit intakegesprek bepalen we of wij samen verder gaan met het onderzoeken van je hulpvraag en het vinden van de mogelijke antwoorden. Het intakegesprek duurt ongeveer anderhalf uur. Een sessie duurt doorgaans één tot anderhalf uur. De belangrijkste voorwaarde voor het volgen van gestalttherapie is dat je als cliënt gedurende en na sessies verantwoordelijk blijft voor je eigen handelen. In de algemene voorwaarden vind je meer informatie.

Ga naar ... Algemene Voorwaarden


Per 25 mei 2018 geldt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ik doe uiteraard mijn best om in navolging van deze verordening uw privacy te waarborgen.

Ga naar ... Privacy-beleid en Dossiervorming


Home