Icoon met een meter in overload.

Prestatiedruk.

Prestatiedruk? Heb jij het gevoel dat je onder druk staat om te presteren? Vanuit je studie, je werk of je privé-situatie? Of ervaar je prestatiedruk juist als iets maatschappelijks? Of komt de druk meer vanuit je innerlijke drang om te presteren?

Op zich is er niets mis met een bepaalde mate van prestatiedruk. Het is voor mensen niet altijd verkeerd om aangezet of gestimuleerd te worden om iets te presteren. Een bepaalde mate van druk hebben we nodig om tot iets te komen. Als de druk om te presteren in evenwicht is met de wil om te presteren, is er niets aan de hand. Sterker nog, presteren draagt bij aan je welzijn en je welbevinden.

Te veel prestatiedruk is niet gezond en kan leiden tot allerlei klachten en nare gevoelens. Stress, slapeloosheid, depressieve gevoelens, over-load, burn-out,… Evengoed, is te weinig prestatiedruk overigens ook niet gezond.

Heb jij het gevoel dat je de balans kwijt bent? De gezonde balans tussen draagkracht en draaglast. Heb jij het gevoel dat je moet voldoen aan opgelegde druk door onze maatschappij, je ouders, je werkgever, je vrienden of vriendinnen? Wellicht ervaar je zelfs prestatiedruk door social media.

Ik kijk graag samen met je naar je balansverhouding. Wellicht kan ik je helpen in een betere en gezondere balans te komen. Ieder zijn draagkracht om zijn draaglast te dragen, toch?

Je bent van harte welkom!

Heb je behoefte om een afspraak te maken of wil je meer informatie? Bel of App me op 06-20907758 ofHome