In de praktijk


Werken aan je zelf!

Werken aan je zelf begint met de behoefte en de wil om dat dan ook te gaan doen. Dat kan zijn naar aanleiding van een gebeurtenis, of algemeen ter verbetering van je privé-situatie of je relationele en maatschappelijke leven. Wellicht zoek je hulp om van je psychische klachten te herstellen, of om beter met je gevoelens en emoties om te kunnen gaan. Ergens begint het werken aan je zelf met een vraag en het inschakelen van professionele hulp. Om vervolgens bewust te werken aan je zelf en jouw situatie, en gelukkiger en vrijer in je leven te zijn.

Ik begrijp dat je niet voor niets hier op mijn website terecht gekomen bent. Wat je reden ook is, als therapeut en persoonlijke coach kan ik als objectieve buitenstaander je helpen. Betrokken, aandachtig en onbevooroordeeld kijkend naar jou en jouw situatie.


Intakegesprek

Therapie en Coaching begint met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek gaan we wat verder in op je hulpvraag. Waar wil je aan werken? Waar wil je meer bewustzijn op? Waar wil je van herstellen? Dit intakegesprek is ook een kennismakingsgesprek voor ons als cliënt en therapeut. Naast het uitwisselen van de nodige cliëntgegevens en het bespreken van achtergrondinformatie werk ik vaak al kort therapeutisch met je. Zo kun je als cliënt al een indruk van mijn werkwijze krijgen. Aan het einde van dit intakegesprek bepalen wij samen of we doorgaan met vervolgsessies. Tijdens vervolgsessies gaan we via gesprekken, oefeningen en experimenten op zoek naar de 'antwoorden' op je vraag en je verdere persoonlijke herstel. Je hebt geen verwijsbrief van je huisarts nodig. Je kunt direct met mij een afspraak maken.

Afspraak maken? Ga naar ... Contact


Werkwijze

Ik creëer in een veilige omgeving een oefenmogelijkheid waarin we samen jouw hulpvraag over jezelf of je situatie kunnen onderzoeken. Tijdens sessies zijn er verschillende technieken en methoden die ik inzet om je te helpen. Gesprekken, oefeningen en experimenten die jou kunnen dienen zullen de revue passeren. Methoden zoals Mindfulness en Voice Dialogue zijn vaste onderdelen van mijn therapie.

Sessies kunnen verhelderend, confronterend, pijnlijk, humoristisch, expressief, verwarrend en helend zijn. Evengoed zullen de sessies gericht zijn op het ontwikkelen van je bewustzijn ten aanzien van je persoon, je situatie en het contact met je omgeving. Om je zo hulp te bieden bij het vinden van de antwoorden op je vraag en het herstellen van je persoonlijke balans, psychische klachten, gevoelens en emoties.

Benieuwd naar persoonlijke reacties van cliënten? Kijk bij ... Reacties cliënten


Wat kost het?

Een aantal zorgverzekeraars vergoeden vanuit aanvullende pakketten volledig of gedeeltelijk de kosten van gestalttherapie. Neem voor meer informatie contact op met je eigen zorgverzekeraar. Ook zijn veel werkgevers bereid kosten voor gestalttherapie te vergoeden. Vraag eventueel naar de mogelijkheden bij je werkgever. Afhankelijk van je situatie kun je ook bij het UWV en bij de Gemeente een tegemoetkoming in de kosten aanvragen.

Meer informatie over kosten en vergoedingen? Ga naar ... Tarieven


Locatie praktijk

Praktijk Poolseweg bevindt zich op de kruising van de Poolseweg en de Korte Ploegstraat in wijk Sportpark te Breda. Voor wie bekend is in Breda, de praktijk ligt schuin tegenover Oriëntaals Brasserie Restaurant Het Paviljoen. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving van de praktijk.

Meer informatie? Ga naar ... Praktijkgegevens


Home